Effecten


Effecten

Sommige mensen associëren massage nog altijd met “behandeling” van lichamelijke klachten. Pas in tweede instantie wordt dan stilgestaan bij het aspect van “de aanraking”.

Bij een regelmatige massage neemt de circulatie van cortisol (een stresshormoon) in de bloedstroom af. Deze afname is blijvend en houdt ook aan tussen de massages door. Massage stimuleert het vrijkomen van endorfine in het lichaam en in combinatie met cortisolafname leidt dit ertoe dat je baby zich lichamelijk heel lekker voelt.

Babymassage Groningen IMG 17944160

Je kunt door middel van massage een nog beter contact met je baby krijgen. De massage leert je met nog meer zelfvertrouwen met je baby omgaan. Terwijl je je baby masseert hou je oogcontact, praat, kus en knuffel je je baby wat jullie relatie versterkt. Je raakt nog meer aan elkaar gehecht. Gedurende het doen van de massage stijgt ook het peil van het hormoon oxytocine bij zowel jezelf als je baby, wat jullie allebei een gelukkig en ontspannen gevoel geeft.

Door de massage ontspannen de spieren en kunnen de gewrichten makkelijker bewegen. Dit stimuleert de baby enorm in zijn lichamelijke ontwikkeling.

Er zijn nog zoveel voordelen te noemen, maar het werkelijk geven van een massage zal jullie beiden erg veel plezier geven.


Lees verder: Cursus Babymassage Groningen

Deze pagina delen: