Cursus


Inhoud cursus babymassage

De cursus in groepsverband is bedoeld voor alle baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 7 maanden. (Als ze kunnen kruipen is een cursus in een groep minder geschikt). De cursus bestaat uit 3 lessen van elk 5 kwartier. De groepen zijn klein, minimaal 2 maximaal 5 personen.

Wil je een baby jonger dan 6 weken masseren of wil je technieken leren bijvoorbeeld tegen darmkramp, dan kom ik graag bij je thuis voor een instructie afgepast op je baby en jouw vraag. Mogelijk kan je als je baby iets ouder is instromen in een groepscursus.

Je kunt ook leren baby’s ouder dan 7 maanden te masseren. Soms is het er niet eerder van gekomen. Ook dan kom ik graag bij jullie thuis om een cursus “op maat” te geven. In overleg spreken we dan een aantal sessies en data af.

 

“Je leert tijdens de cursus je baby van top tot teen masseren.”

 

Babymassage Groningen IMG 17989857

De cursus kan worden bezocht door één van beide ouders met je baby. Wil je samen de cursus volgen kan dat natuurlijk ook.

Je leert tijdens de cursus je baby van top tot teen masseren. De technieken die ik daarvoor gebruik komen uit verschillende culturen. Deze combinatie geeft een massage welke o.a. gericht is op ontspanning, lichaamsbesef en contact.

Jij en je baby krijgen de tijd om aan de massage te wennen en het te leren. Je leert het al doende! Elke les leer je nieuwe grepen en herhalen we het voorafgaande.

Het is de bedoeling dat de massage thuis wordt gedaan op een, liefst, vast moment. De baby zal aan dit moment wennen en het ook gaan herkennen; als je olie op je handen doet zullen de ogen van je baby gaan stralen.

Verder zal er in de cursus aandacht worden besteed aan onderwerpen zoals het tillen en dragen van je baby en is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Dit alles wordt ondersteund met plaat/audio en video materiaal.


Lees verder: Locaties cursus babymassage

Deze pagina delen: