Over mij


Marjan Groeneveld

Marjan Groeneveld Mijn naam is Marjan Groeneveld en ben moeder van drie kinderen. Na de geboorte van mijn oudste ben ik gestopt met werken als verpleegkundige om thuis te kunnen zijn bij hem. In deze periode kwam ik in aanraking met het fenomeen “babymassage”. Ik vond het zo ontzettend leuk om te doen, dat ik het wilde leren, met de bedoeling om het aan andere ouders te leren! Ik heb toen de opleiding tot docent babymassage gevolgd bij het instituut TIBO te Culemborg.

Na het behalen van mijn certificaat in 1997 ben ik gestart met het geven van de cursus babymassage. Dit zowel aan groepen als privé-les. Daarnaast heb ik nog modules gevolgd voor massage technieken bij huilbaby’s en te vroeg geboren baby’s en ook hoe een baby in te bakeren en aromatherapie.

Afgelopen voorjaar heb ik een cursus babybonding gevolgd. Veel van wat ik tijdens deze cursus heb geleerd pas ik toe in de cursus babymassage, zoals; Babymassage Groningen IMG 8820958

  • Hechting & Geboorte
  • Borstvoeding; mogelijkheden en samenhang met hechting
  • Huilen; functies en redenen
  • Slapen; achtergrond en succesfactoren
  • Tools/ handvatten om het hechtingsproces tussen ouder en baby tijdens de zwangerschap, geboorte en  eerste weken en maanden te ondersteunen.
  • De Happiest Baby troostmethode ook wel Karp methode genoemd.

Tevens ben ik cursusleidster bij Samen Bevallen. Als cursusleidster Samen Bevallen bereid je stellen gedurende een aantal weken voor op hun bevalling. Het is de bedoeling dat zij door deze voorbereiding er vol vertrouwen naar uit kunnen kijken.

 


Lees verder: Foto’s van de cursus bij mij thuis

Deze pagina delen: